Nieuws vanuit bestuur Dorpsbelang Wijckel - april-mei 2020 
Jaarvergadering, Burendag, Viering 4 mei, Hulp amateurclubs

Jaarvergadering 2 oktober

De jaarvergadering, inclusief oude filmfragmenten over Wijckel, die oorspronkelijk gepland was voor 29 maart j.l., is nu gepland voor vrijdagavond 2 oktober 2020.
Dit onder voorbehoud dat er meer dan 50 personen weer in een ruimte mogen, met inachtneming van gepaste afstand van elkaar, en dat er in die periode nog niet een tweede golf van corona besmettingen plaatsvindt.
In de komende maanden zal hierover waarschijnlijk meer nieuws komen.

Burendag

Ook onder voorbehoud is er het plan om op de laatste zaterdag van september (26 september) een gezamenlijke burendag te organiseren in, en rondom, dorpshuis Irene.
Hopelijk kunnen we dan ook vieren dat we (grotendeels) van het coronagebeuren af zijn en dat er vele activiteiten zijn, of gaan, herstarten.

Sobere viering 4 mei

Omdat de overheid had bevolen om vanwege de corona uitbraak de reguliere 4 mei herdenkingen dit jaar niet te laten doorgaan, zijn er daarom in onze gemeente geen herdenkingsbijeenkomsten met publiek geweest.
Toch is in Wijckel wel enige aandacht aan 4 mei geschonken. Onze voorzitter heeft, op gepaste coronawijze, samen met het lokale 4 mei comité, op die dag een bloemstuk gelegd op het graf van Jeen Hornstra op de Wikeler begraafplaats naast de kerk.

Hulp voor sociale en/of culturele amateurclub

De gemeente maakt zich zorgen of er geen clubs zijn die door de corona maatregelen in moeilijkheden zijn gekomen.Alle evenementen zijn afgelast tot 1 september, maar ook repetities en samenkomsten zijn niet meer toegestaan. Gemeente De Fryske Marren betreurt het als sociale en/of culturele amateurclubs, zoals een fanfare, jeugdgroep, trim- of toneelclub, door de coronamaatregelen in financiële problemen komen. Waar mogelijk willen zij clubs graag helpen om deze tijd van crisis door te komen. Heeft u hulp nodig of een goed idee?
Zij horen graag of en zo ja, op welke wijze sociale en/of culturele amateurclubs hulp nodig hebben om deze crisistijd door te komen. Daarnaast zijn zij ook benieuwd naar de wijze waarop clubs er wel in slagen om deze lastige periode het hoofd te bieden. Op basis van de binnengekomen reacties, bekijkt de gemeente op welke wijze zij met de amateurclubs tot oplossingen voor acute problemen kunnen komen.
U kunt een mail sturen naar Julia Tomasoa, beleidsmedewerker cultuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met haar bellen via het algemene telefoonnummer 14 05 14 (zonder kengetal).  De brief aan culturele en sociale clubs kunt u downloaden van de gemeentelijke site en heet: Brief aan culturele en sociale clubs in gemeente De Fryske Marren.pdf

Bekijk als pdf

Joomla templates by a4joomla