Nieuws vanuit bestuur Dorpsbelang Wijckel - februari 2023 
Jaarvergadering, werkgroep Groen Loper, geboortebomen

Jaarvergadering 31 maart

Vrijdagavond 31 maart vindt de jaarvergadering van Dorpsbelang plaats.
In de Wikelflecht van eind maart en ook op deze website zal de agenda worden gepubliceerd. Evenals de notulen van de vorige jaarvergadering en een kort jaarverslag over 2022.
Op de jaarvergadering wordt tevens ingegaan op de stand van zaken omtrent de herinrichting van het pleintje en hoe het staat met de verkenning naar nieuwbouwmogelijkheden. En er wordt de stand van zaken gepresenteerd over een opmerkelijk initiatief: een gezamenlijke buurttuin Sloten en Wijckel.
Na de pauze zal de beheerder van camping het Hop vertellen over de nieuwe plannen van de camping, waarbij met name aandacht wordt besteed aan het omringende groen. Eveneens na de pauze zal het bestuur van de nieuwe Stichting Aanjagers SleattemerMar wat meer vertellen over de doelstelling om het Slotermeer wat levendiger te maken voor recreatie en toerisme. Om, met oog voor natuur en duurzaamheid, van het Slotermeer meer een bestemmingsmeer te maken, in plaats van een doorgangsmeer wat het nu vooral is.

Werkgroep Groene Loper van start

In nauwe afstemming met onze werkgroep Griene Romte is er nu een werkgroep De Groene Loper gestart.  De werkgroep is een voortzetting van de werkgroep die 6 jaar geleden rondom Balk, Wijckel en Harich een drietal wandelpaden met een aantal kunstvoorwerpen heeft ontwikkeld.
Er is gebleken dat met name het wandelpad in Wijckel naar en langs het Slotermeer, het huisjespark en langs de Luts in Balk aandacht behoeft. Vooral mensen uit Wijckel zitten in de nieuwe werkgroep: Klaas Ybema, als lid van Griene Romte, is centraal aanspreekpunt, Jan Veeken doet de secretariële zaken en is de link met Dorpsbelang, en verder Gerard Veenstra en Feike de Jong. Vanuit Balk is Francis Altena de link met Plaatselijk Belang Balk.
Er spelen momenteel een 3-tal belangrijke zaken: herstel of vervanging van de kunstvoorwerpen, overleg met het huisjespark SleattemerMar over de route aldaar en de eigendomssituatie van het pad vanaf de Jachtlustweg naar het Slotermeer.

Geboortebomen

In 2022 zijn er in Wijckel 7 kinderen geboren. We houden de traditie in stand om hun ouders een geboorteboom te geven, mede dankzij de sponsoring van Kwekerij Deinum aan de Heerenhoogweg.
Sinds Dorpsbelang in 2016 is begonnen met deze traditie, zijn er in 7 jaar 44 kinderen geboren, waarvan 23 jongens en 21 meisjes.
Binnenkort komt Dorpsbelang langs om te vragen naar de voorkeur: appel-, peren- of pruimenboom. De gelukkige ouders kunnen ook een mailtje sturen naar Dorpsbelang (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met hun voorkeur. Enkele weken later zal de boom dan met wat teeltaarde worden afgeleverd door Dorpsbelang.

Bekijk als pdf

Joomla templates by a4joomla