Nieuws vanuit bestuur Dorpsbelang Wijckel - maart 2023 
Jaarvergadering, voetpad

Jaarvergadering 31 maart

Op Vrijdagavond 31 maart vindt de jaarvergadering van Dorpsbelang plaats in dorpshuis Irene vanaf 20.00u. Op deze website is ook de agenda opgenomen. Evenals de notulen van de vorige jaarvergadering in 2022 en een kort jaarverslag over 2022.
Op de vergadering hoort en leest u wat Dorpsbelang doet, u ontmoet medebewoners, u kunt vragen stellen en u raakt op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen die met Wijckel te maken hebben. Deze keer is er een zeer afwisselend programma met vele verschillende agendapunten.
Naast de reguliere zaken als notulen, jaarverslag en financi├źn wordt er uitgebreid ingegaan op het hoe en wat van de herinrichting van het pleintje en in het kort hoe het staat met de verkenning naar nieuwbouwmogelijkheden. Ook wordt de stand van zaken verteld van een opmerkelijk initiatief van 2 enthousiaste vrouwen: een gezamenlijke buurttuin van Sloten en Wijckel. Tevens wordt er iets verteld van enkele leefbaarheidsinitiatieven, met o.a. een korte inleiding van een stafmedewerker van de woningbouwvereniging Dynhus. Na de pauze zal de beheerder van camping het Hop vertellen over de nieuwe plannen van de camping, waarbij met name aandacht wordt besteed aan het omringende groen. Eveneens na de pauze zal het bestuur van de nieuwe Stichting Aanjagers SleattemerMar wat meer vertellen over de doelstelling om het Slotermeer wat levendiger te maken voor recreatie en toerisme. Om, met oog voor natuur en duurzaamheid, van het Slotermeer meer een bestemmingsmeer te maken, in plaats van een doorgangsmeer wat het nu vooral is.
Kortom, toon uw betrokkenheid met het dorp waar u woont en kom naar de jaarvergadering.
Secretariaat: Jan Veeken, Menno van Coehoornweg 16, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   tel 0629098215

Toch onttrekking van voetpad dr Hattinkstrjitte

Ondanks protesten van Dorpsbelang via het indienen van een zienswijze en een inbreng in het Petear van de gemeenteraad, heeft de gemeenteraad op 22 februari besloten in te stemmen met het voorstel van B&W van verkoop van het voetpad. Er was een stemmenverhouding van 17 tegen 9 waarbij de gehele oppositie (KFM, NCPN, VVD, Burgerpartij, Forum) tegen was, om het voetpad te verkopen aan een 3-tal omringende huiseigenaren die hun tuin willen uitbreiden. Met de verkoop wordt de gemeente ontheven om een stukje groen te onderhouden en heeft ze bovendien een stukje extra inkomsten. De betreffende wethouder heeft in het Petear wel toegegeven dat het verkoopproces niet de schoonheidsprijs verdient omdat respectievelijk Dorpsbelang niet vooraf is geïnformeerd over het voorgenomen verkoopplan, geen kennis bij de gemeente meer aanwezig was dat Dorpsbelang in 2017 eveneens tegen verkoop was en te snel met de eigenaren die het wilden kopen, is onderhandeld om tot een verkoopakte is gekomen.

Bekijk als pdf

Joomla templates by a4joomla