Nieuws vanuit bestuur Dorpsbelang Wijckel - april 2017 
ALV, bankje, Whatsapp-groep buurtpreventie, meningsavonden

Algemene Ledenvergadering
Op 17 maart 2017 is er een Algemene ledenvergadering geweest met ruim 40 belangstellenden. Naast een terugblik door de verschillende actieve werkgroepen was er een belangrijke plaats ingeruimd voor een persoonlijke kennismaking met de 3 nieuwe huisartsen die de praktijk van dokter v d Veen hebben overgenomen. Vol enthousiasme zijn ze begonnen en geven ze, o.a. door het snoeien van vele struiken, de praktijk weer nieuw licht.

Bankje Jachtlustweg
Op de Jachtlustweg naast de Solexverhuur is een bankje geplaatst, gefinancierd door Dorpsbelang. Er is daar zittend een fraai uitzicht op het Slotermeer te bewonderen.

Whatsapp-groep buurtpreventie
Er is een Whatsapp-groep Buurtpreventie opgericht. Aan de rand van het dorp zijn er bij de plaatsnaam borden geplaatst waardoor het duidelijk wordt dat Wikel meedoet. Op 7 april j.l. heeft er een voorlichtingsbus van de politie betreffende inbraakpreventie bij gebouw Irene gestaan. Op de avond is er door politie en bestuur een en ander toegelicht wat de bedoeling is en ook waarvoor de Whatsapp groep niet bedoeld is (wel om aan elkaar bijv. verdachte figuren te melden, maar niet om bijv. sociale activiteiten aan elkaar door te geven). Inmiddels zijn er ruim 30 aanmeldingen waardoor we op weg gaan naar een nog veiliger Wikel.

Meningsavonden
Er zijn meningsavonden geweest, georganiseerd door de gemeente, over bezuinigingen op buitensportvoorzieningen. De verenigingen en verschillende Dorpsbelangen hebben hier hun mening gegeven over de soms vergaande voorstellen. Aangezien de bezuinigingsvoorstellen dateren uit 2014, tijdens de economische crises, en anno 2017 er sprake is van een sterk oplevende economie met meer inkomsten uit gemeentelijke belastingen, vraagt Dorpsbelang zich af of de bezuinigingen nog noodzakelijk zijn. Indien er niet aan te ontkomen valt, heeft ze gesteld dat bezuinigingen niet ten koste mogen gaan van 1. Laagdrempeligheid van de sport d.w.z. geld (bijv. een noodzakelijke contributieverhoging) en afstand (bijv. door opheffen van velden en/of verenigingen) mogen geen reden zijn om niet te sporten. 2. Leefbaarheid van dorpen, d.w.z. als een vereniging een belangrijke plaats inneemt in het dorp mag een vereniging geen substantiële verzwaring van lasten krijgen.

Bekijk als pdf

Joomla templates by a4joomla