Nieuws vanuit bestuur Dorpsbelang Wijckel - januari 2018 
Whatsappgroep, subsidie wandelpad, jaarvergadering, penningmeester gezocht.

Whatsappgroep
De Whatsappgroep die is ingesteld om elkaar en/of de politie te attenderen op situaties als inbraken, vernielingen, vermissingen of het stelen van fietsen, auto’s of andere waardevolle goederen, heeft inmiddels 22 personen die elkaar informeren, verspreid over het hele dorp. In een enkel geval heeft men elkaar gewaarschuwd voor een beroving uit een schuur en een verdacht persoon.

Toekenning subsidie nieuw wandelpad
In het nieuws van een van de vorige maanden was reeds vermeld dat een werkgroep vanuit Balk bezig was om nieuwe, bewegwijzerde, wandelroutes te ontwikkelen in Balk en omgeving. Een ervan zal door Wijckel gaan, en wel langs het Slotermeer, Menno van Coehoornweg, Jachtlustweg, Bargebeck. Er zullen ook bankjes geplaatst worden. Bij de verschillende omliggende dorpsbelangen en bij, met name, de gemeente heeft ze daarvoor subsidie aangevraagd. Zowel de dorpsbelangen als de gemeente hebben de aangevraagde subsidie inmiddels toegekend, zodat de werkgroep kan starten met de uitvoering ervan.

Jaarvergadering 2018
De jaarvergadering van Dorpsbelang vindt plaats op vrijdagavond 23 maart 2018. Naast enkele gebruikelijke zaken als het jaarverslag, financieel verslag en de activiteiten van de werkgroepen willen we ook een inhoudelijk programma presenteren. We denken daarbij aan een presentatie van de centrumplannen voor Balk (omdat veel mensen uit Wijckel gebruik maken van bijvoorbeeld sporthal, scholen, de Treemter, winkels) en aan een presentatie over het ontstaan en waarde van het nationale landschap Zuidwest Friesland (Wijckel maakt daar deel van uit). In het nieuws van de volgende maand zullen we een definitief programma presenteren.

Nieuwe penningmeester gezocht
Zoals vermeld in de vorige maand heeft Hanneke Dinkla aangegeven om volgend jaar haar penningmeesterschap neer te leggen. Het bestuur is nog steeds op zoek naar een nieuwe penningmeester. Wie o wie ?? Gaarne melden bij voorzitter Rob Post, tel 0514-602003

Bekijk als pdf

Joomla templates by a4joomla