Nieuws vanuit bestuur Dorpsbelang Wijckel - februari 2018 
Nieuwe bewoners, Jaarvergadering, penningmeester gezocht, carbidschieten, bijgewoonde overleggen.

Nieuwe bewoners Wijckel
We missen af en toe wie er precies nieuw zijn komen wonen in Wijckel. Daarom een oproep om nieuwe inwoners te melden aan zowel Dorpsbelang (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) als de Wikelflecht (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Nieuwe bewoners willen we graag met een bloemetje verwelkomen.

Jaarvergadering 2018
Zoals elders te lezen op de website vindt de jaarvergadering van Dorpsbelang plaats op vrijdagavond 23 maart 2018, 20u in gebouw Irene. Naast enkele gebruikelijke zaken als het jaarverslag, financieel verslag en de activiteiten van de werkgroepen zullen we ook een inhoudelijk programma presenteren. Dit zal zijn: 1. een presentatie van de centrumplannen voor Balk (omdat veel mensen uit Wijckel gebruik maken van bijvoorbeeld sporthal, scholen, de Treemter, winkels) en 2. een informatieve film over het ontstaan en waarde van het nationale landschap Zuidwest Friesland (Wijckel maakt daar deel van uit).

Nieuwe penningmeester gezocht
Zoals vermeld in de vorige maand heeft Hanneke Dinkla aangegeven om volgend jaar haar penningmeesterschap neer te leggen. Het bestuur is nog steeds op zoek naar een nieuwe penningmeester. Wie o wie ?? Gaarne melden bij voorzitter Rob Post, tel 0514-602003

Carbidschieten
Het bestuur heeft de gemeente het volgende laten weten: we onderstrepen de historische waarde van het carbidschieten voor ons dorp. Maar daarbij dienen wel spelregels met vergunning, en handhaving ervan, gehanteerd te worden om te zorgen dat een en ander netjes, vanuit eigen terrein en op juiste schaal (met melkbussen) gebeurt. We vinden het vervelend dat er klachten zijn binnengekomen over het afschieten op de openbare weg die ernstige hinder en onveiligheid voor passanten hebben opgeleverd.

Bijgewoonde overleggen
Afgelopen periode half januari-half februari is het bestuur o.a. bij de volgende overleggen aanwezig geweest:

  • “Notariële tips en juridische bloopers voor verenigingen/stichtingen” met notaris Rientjes uit Sneek, 8 febr
  • Friese Milieufederatie, opening van het jaar en het gruttomuseum in het Natuurmuseum in Leeuwarden, 1febr
  • Groenlunch over biodiversiteit met Raymond Klaassen, Friese Milieufederatie, 19febr

Bekijk als pdf

Joomla templates by a4joomla