Sinds februari 2019 is Wijckel opgenomen in een nieuwe wandelroute: Het St. Odulphuspad.

Dit is een wandelroute of pelgrimsroute van 260 kilometer door Zuidwest-Friesland, Gaasterland en de Greidhoeke. Het St. Odulphuspad bestaat uit 15 trajecten, met ieder een eigen thema met als doel om je kennis te laten nemen van dit bijzondere gebied.

201902odulphus15routes

De route wordt gekenmerkt door de drie kernwaardes Stilte, Rust en Ruimte en door de drie thema's bezinning/spiritualiteit, landschap en cultuurhistorie.

St. Odulphus
De jonge Odulphus trok in de 9e eeuw vanuit Brabant naar Friesland om de inwoners te kerstenen, bood houvast, troost en invulling van het leven.

201902odulphuserfgoed

Hij liet een diepe indruk achter en in zijn naam zijn vele kloosters en uithoven gesticht, welke van grote invloed waren op het in cultuur brengen van Friesland, tot de opkomst van de Reformatie in de 16e eeuw. Het St. Odulphuspad brengt de nalatenschap van Odulphus weer tot leven.
Dus kom wandelen over de mooie en deels onverharde paden om van dit bijzondere erfgoed te genieten.

Route 6, Moenia Perlae
Wijckel maakt onderdeel uit van route 6 met de naam 'Moenia Perlae'. Deze beschrijft het kleinste Friese elf steden stadje Sloten, waarvoor Menno van Coehoorn de huidige vesting heeft ontworpen.

201902odulphusmoeniaperlae

De route start bij het bord op de kruising van de Menno van Coehoornweg en de Heerenhoogweg, naast de bushalte bij de Vaste Burchtkerk.

201902odulphusbordbijkerk

Van daaruit via de Gaestfjûrwei en de Bonnebrekkenwei/Fjildmanspaad door Sloten en langs het Slotermeer.

201902odulphusroute6

Daarna via de Vogelzangwei naar Ruigahuizen en via de Coenderssingel naar het eindpunt in Balk.

Boek en meer info
Bij de meerdaagse wandelroute hoort ook het boek St. Odulphuspad. Hierin staat een code om de 15 digitale wandelroutes te downloaden, zodat je deze met je smartphone als gids kunt wandelen.
Voor meer informatie en verkoopadressen: www.odulphuspad.nl

 

 

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla