Op woensdag 18 december 2019 is in Terherne de eerste sleuf gegraven voor de aanleg van het glasvezelnet in DFM.

Anja Rombouts, van de Fryske Mienskip op Glês, heeft op 18 december 2019 in Terherne de eerste sleuf gegraven voor de aanleg van het glasvezelnet in De Fryske Marren.
Zij deed dit onder het toeziend oog van Jaap Bosma van DFMopGlas, wethouder Jos Boerland, Piet Grootenboer van Glasvezel buitenaf, BAM Infra Telecom en vele aanwezigen uit de diverse kernen van onze gemeente.
De aanleg is hiermee definitief gestart.

20191218 start aanleg04

Samen met Jaap Bosma is Anja Rombouts de grote motor achter dit project. Samen met Glasvezel buitenaf en aannemer BAM Infra Telecom wordt er vanaf 6 januari 2020 begonnen met de aanleg.

20191218 start aanleg01

De afgelopen maanden is de aannemer achter de schermen druk bezig geweest met de voorbereidingen. Inmiddels is men al begonnen met de zogenoemde woningschouw in het noorden van De Fryske Marren, ter hoogte van Joure en Langweer. Hierbij komt men met de bewoner(s) de plaats van de aansluiting bepalen.
In totaal gaat er zo'n 600 kilometer kabel de grond in, waarbij ongeveer 10.000 bedrijven en woningen worden aangesloten.

20191218 start aanleg03

Planning

Volgens directeur Piet Grootenboer van Glasvezel buitenaf kunnen al vanaf april volgend jaar de eerste aansluitingen worden gerealiseerd in het noorden van de gemeente. Al snel in 2020 bereikt men Wijckel, om ten tenslotte te eindigen in Laaksum medio april 2021.
Wijckel wordt een belangrijk kopstation en, volgens de huidige planning, verwacht men in de 1e week van april 2020 te starten in Wijckel met een schouw van de aangemelde woningen. Vanaf de 3e week van mei 2020 tot en met de 1e week van september 2020 worden in Wijckel de graafwerkzaamheden uitgevoerd. Tenslotte zullen vanaf de 2e week september tot en met de 2e week van oktober de huisaansluitingen in Wijckel tot stand worden gebracht. Aansluitend hierop zal de nieuwe provider de bestelde pakketten gaan leveren.

Namens het bestuur van dorpsbelang Wijckel waren Piet Pont en Jan Veeken hierbij aanwezig.

Hou de website van dfmopglas in de gaten voor de planning.

Joomla templates by a4joomla