In het aanlegnieuws mei 2020 van Glasvezel Buitenaf wordt inmiddels gemeld dat de woningschouwers van BAM langs de deuren gaan in Wijckel.

In de update van mei op de website van Glasvezel Buitenaf is te lezen dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen en het buitengebied van De Fryske Marren in volle gang is..

Wat is de stand van zaken?
Grofweg werkt de aannemer van boven naar beneden. In fase 1 zijn de pop-gebieden (zowel adressen in kleine kernen als in het buitengebied) Joure, Langweer, Scharsterbrug, Doniaga, Sint Nicolaasga, aan de beurt. Daar vinden nu de woningschouw en graafwerkzaamheden plaats. In maart zijn ook twee bovengrondse verdeelpunten geplaatst.
De woningschouw is inmiddels zo goed als afgerond in de pop-gebieden van fase 1.
De vier woningschouwers van BAM gaan inmiddels langs de deuren bij aangemelde bewoners in de buurt van Wijckel.
Aannemer BAM Infra Telecom is nu aan het graven in de pop-gebieden Joure, Langweer en Doniaga.

Wat gaat er komende weken gebeuren?
In fase 2 wordt verder gegaan in de pop-gebieden Ydskenhuizen, Wijckel, Oudehaske en Sint Johannesga. De woningschouw in Wijckel is zoals gezegd al gaande.
In fase 3 vallen de pop-gebieden Delfstrahuizen, Oosterzee, Elahuizen, Oudemirdum, Rijs en Terherne.

Voor de adressen die in fase 2 en 3 vallen moet de planning nog worden uitgewerkt. Zodra de detailplanning bekend is wordt dit bekendgemaakt via de nieuwsbrief en de website.

De aanleg van het glasvezelnetwerk in De Fryske Marren is een enorm traject waar verschillende partijen bij betrokken zijn, denk aan gemeente, waterschappen, grondeigenaren et cetera. Soms vraagt dit wel wat geduld van aangemelde bewoners.
Uiteindelijk zijn, naar verwachting in de zomer 2021, ongeveer 10.000 adressen in de kernen en het buitengebied van de Fryske Marren aangesloten op het netwerk van de toekomst!

overzicht fase 1 en 2

Bron: Glasvezel Buitenaf

 

Joomla templates by a4joomla