In de eerste week van mei 2022 is een paaltje met startbord bij het ijsbaanhokje in het Wikelerbosk geplaatst als startpunt van een ijsbaanwandeling.

De wandelroute blijft bestaan tot 1 september en is een initiatief van Tryater.

Kuierferhalen: kuierje fan iisbanen ôf

By de lokaasjefoarstelling Under Wetter hat Tryater fiif kuiers ûntwikkele dy’t begjinne by in iisbaan yn Fryslân. De rûtes fan sa’n seis kilometer binne te folgjen mei in app, dêr’t ek koarte audioferhalen en doch-opdrachten op stean. De kuiers binne geskikt foar de hiele famylje en ek los fan de foarstelling te dwaan. 

De Under Wetter Kuierferhalen starte fan de iisbanen ôf yn Beetstersweach, Berltsum, Holwert, Wergea en Wikel. Rinst de rûtes mei help fan de fergees te downloaden Smart Guide-app. Underweis hearst ferskate koarte ferhalen, dy’t skreaun binne troch skriuwers dy’t har ynspirearje litten hawwe troch de tematyk fan de foarstelling Under Wetter. Dêrneist krijst as kuierder oan de start, healweis en oan de ein in doch-opdracht fan in Under Wetter-akteur.  

Op de webside fan Tryater stean de startlokaasjes fan de kuiers. Hoe’t de app wurket, wurdt by de oanbelangjende iisbanen ek útlein op in startbuordsje, sadat ek spontane kuierders meidwaan kinne oan de Kuierferhalen.

2022 Kuierferhalen iisbanen

Kuierferhalen: wandelen vanaf ijsbanen

Bij de locatievoorstelling Under Wetter heeft Tryater vijf wandelingen ontwikkeld die beginnen bij een ijsbaan in Friesland. De routes van circa zes kilometer zijn te volgen met een app, waarmee ook korte audioverhalen en doe-opdrachten worden ontsloten. De wandelingen zijn geschikt voor het hele gezin en ook los van de voorstelling te ondernemen.

De Under Wetter Kuierferhalen starten vanaf de ijsbanen in Beetsterzwaag, Berltsum, Holwert, Wergea en Wijckel. Je loopt de routes met behulp van de gratis te downloaden Smart Guide-app. Onderweg hoor je diverse korte verhalen, die geschreven zijn door schrijvers die zich hebben laten inspireren door de thematiek door de voorstelling Under Wetter. Daarnaast krijg je als wandelaar aan de start, halverwege en aan het eind een doe-opdracht van een Under Wetter-acteur.

Op de website van Tryater staan de startlocaties van de wandelingen. De werking van de app wordt bij de betreffende ijsbanen bovendien uitgelegd op een startbordje, zodat ook spontane wandelaars kunnen meedoen aan de Kuierferhalen.

Joomla templates by a4joomla